Árpád
-2 °C
4 °C

Utcára omlott a Zsolnay-gyár fala

2010.01.14. 13:18
A kivitelező nem előzte meg, hogy a rossz állapotú épület az utcára dőljön, de szerencséjük volt.

Egy 60 négyzetméteres homlokzati fal és egy ugyanekkora födém omlott össze csütörtökön hajnalban a Zsolnay gyár egyik felújítás alatt álló épületében. A balesetben nem sérült meg senki.

A Zsolnay gyárból az Európa Kulturális Fővárosa program keretében művészeti negyedet hoznak létre, jelenleg a régi gyárépületek bontását végzi el a Magyar Építő Zrt. A fejlesztési igazgató elmondta, a gyár déli részén lévő műemléképület olyan rossz állapotban volt, hogy az egyik homlokzati fala, illetve az első és a második szint közötti födém hajnalban beszakadt az épületbe.

A törmelék egy része a Basamalom utcára zuhant, de nem sérült meg senki. Az utcának ezt a részét ezért lezárták a forgalom elől.

A kivitelező felelőssége egyértelmű, neki kellett volna megelőznie azt, hogy beomoljon az épület. Hozzátette, a kivitelezővel közösen intézkedési tervet dolgoztak ki, és az épület megerősítéséhez elengedhetetlen statikai megerősítéseket azonnal elvégzik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?