Tom Hanks a második legmegbízhatóbb

2010.01.26. 11:56
Tom Hanks a második, Will Smith a nyolcadik a Forbes magazin James Earl Jones veterán színész által vezetett listáján, amelyre azok a hírességek kerültek, akikben az amerikaiak a leginkább megbíznak.

A neves folyóirat internetes kiadása számára készült felmérésben arra voltak kíváncsiak, hogy a hitelesség, az ismertség és a megjelenés alapján kik azok a neves emberek, akikben a leginkább megbíznak.

Az összesítés alapján a 79 éves, fekete bőrű James Earl Jones végzett az első helyen: a színész 50 éves színpadi és filmes pályafutással büszkélkedhet, és elsősorban mély, megnyugtató hangja miatt közkedvelt. A veterán sztár többek közt a Csillagok háborújában Darth Vadernek kölcsönözte hangját, de ő szólaltatta meg Az oroszlánkirályban Mufasza figuráját is.

A második Tom Hanks lett, a lista harmadik helyén pedig a Vissza a jövőbe trilógiából ismertté vált Michael J. Fox végzett. A régóta Parkinson-kórral küzdő színész az utóbbi években a betegség elleni küzdelmével és a kritikusok által magasztalt epizódszerepeivel hívta fel magára a figyelmet.

Az amerikaiak Mike Rowe televíziós személyiségben is bíznak, ő került a lista negyedik helyére. Az ötödik Morgan Freeman, őt a hatvanas évek óta a pályán lévő Sally Field színésznő követi, akit mostanában a Testvérek című sorozatban láthat a közönség.

Ron Howard Oscar-díjas rendező a hetedik helyen végzett, az első tízben még Will Smith, Bill Cosby komikus és Denzel Washington szerepel.