Amerikai nőfesztiválra hívták meg a Kaméleont

2010.03.23. 12:42
Újabb két amerikai fesztiválra hívták meg Goda Krisztina Kaméleon című filmjét.

A Hámori Gabriella és Nagy Ervin főszereplésével készült szélhámosfilmet szerdán a Cleveland Film Festival mutatja be programjában, majd a március 26-tól április 3-ig tartó Miami nemzetközi női filmfesztiválon vetítik - mondta Kálomista Zsuzsanna, a HungariCom Kft. ügyvezetője.

Kaliforniában és Lengyelországban már látták

A Kaméleont idén januárban a Palm Springs-i nemzetközi filmfesztiválon láthatta a kaliforniai közönség, februárban pedig a New York-i Lincoln Centerben a magyar filmhéten vetítették. Idén Goda Krisztina alkotása volt Magyarország jelöltje a külföldi filmek Oscar-díjára; a mozi a legjobb kilenc közé már nem került be.

A filmet a szerdai bemutatót követően pénteken és szombaton is levetítik a 33 éves múltra visszatekintő Cleveland Film Festivalon, amelyet a nemzetközi művészet és kultúra amerikai népszerűsítésére alapítottak. A Kaméleon a fesztivál hivatalos versenykategóriájában indul több mint kétszáz külföldi alkotással együtt.

Goda Krisztina moziját a Miami nemzetközi női filmfesztiválra is meghívták. A rendezvényen csak női filmkészítők alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. Az idén öt éves mustra programjában hatvan alkotást vetítenek március 26-tól április 3-ig. A kimutatások szerint a filmrendezők mindössze 7 százaléka nő.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy a Kaméleon egy hónappal ezelőtt a legjobb egész estés filmnek járó díjat kapta a lengyel Jelenia Góra városában megrendezett Zoom Film Festivalon.

A Csak szex és más semmi, valamint a Szabadság, szerelem című filmeket is jegyző Goda Krisztina alkotását 2008 ősze óta vetítik a magyar mozikban. Tavaly februárban elnyerte a Magyar Filmszemle közönségdíját, nemzetközi bemutatója júniusban, a sanghaji filmfesztiválon volt.

A film egy jóképű szélhámosról szól, aki abból él, hogy szeretetre éhes nőket hálóz be. Amikor megismerkedik egy gyönyörű és okos balerinával, az élete felfordul. A főszerepeket Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Trill Zsolt, Kulka János és Csányi Sándor játssza.