Könyvesbolt nélkül maradt Csongrád városa

2010.05.04. 09:59
Bezárt Csongrád városának utolsó könyvesboltja a hétvégén; az üzemeletető szerint a multiknak és a kis élelmiszerboltoknak egyaránt szerepük volt a hanyatlásban.

A Délmagyarországnak a bolt egykori alkalmazottja elmondta: miután a városban sok a nyugdíjas és a munkanélküli fiatal, nem lehet megélni. A multik is csábítottak el vevőket, de a kis élelmiszerboltok polcain is megjelentek az olcsó, nem irodalmi színvonalú kiadványok. Hevesi Katalin hozzátette: a forgalom a tavalyihoz képest, hatvan százalékkal esett vissza.

Az újrakezdésről úgy fogalmazott az egykori eladó: csak akkor lát esélyt rá, ha jelképes díjért vagy valakivel közösen használhatnának egy üzlethelyiséget, de ez sem jelentene hosszú távú garanciát. A mintegy tizenhétezer fős város egyébként az elmúlt évtizedekben a régió legaktívabb irodalmi központja lett. Az önkormányzat havi irodalmi folyóiratot jelenetet meg, számtalan író-olvasó találkozót szerveztek, s a helybeliek közül is sokan ragadtak tollat - emlékeztetett a lap.  • Hírek
  • Hírek