Elhunyt Alfons Kontarsky

2010.05.07. 14:35
A 77 éves művészt szerdán Salzburg melletti otthonában érte a halál, tudatta a salzburgi Mozarteum szóvivője pénteken.

Alfons Kontarsky német zongoraművész főiskolai tanár is volt. Alfons Kontarsky 1932-ben a németországi Iserlohnban született, gyermekkorától tanult zongorázni és orgonálni, majd Kölnben zongora és kamarazene szakon folytatott főiskolai tanulmányokat.

Igazi zenész család volt az övék, idősebb (és híres bátyjával) Aloysszal 1955-ben megszerezték az első helyet az ARD német televíziós csatorna nemzetközi zongoraversenyén, ezután 1957-ig mindketten a legendás tanárnál, Eduard Erdmann-nál tökéletesítették tudásukat Hamburgban.

Alfons Kontarsky

Egy darabig duóban haladt karrierjük, fiatalabb testvérükkel, Bernharddal trióban is játszottak. Alfons Kontarsky 1967-től a kölni zeneművészeti főiskolán tanított, de oktatott tanárként és kurzusvezetőként a salzburgi Mozarteumban, alelnöke volta a müncheni zeneakadémiának. Eleven kapcsolatot ápolt a kortárs zenével, Bernd Alois Zimmermann és Karlheinz Stockhausen műveivel nemzedék sorát ismertetette meg kurzusain, előadásain. Tagja volta a Bajor Szépművészeti Akadémiának és a Német Zenei Tanácsnak is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport