Négymilliárdért újítatnák a Zeneakadémiát

2010.05.28. 08:57
Az előzetes kalkuláció szerint nettó 4 milliárd forintba kerül a Zeneakadémia műemlék épületének korszerűsítése, a generál kivitelezői feladatok ellátására írt ki nyílt közbeszerzést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.

Az épület korszerűsítésére szóló felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A munkák közé tartozik az alap megerősítése, amely földkiemeléssel, a talajvíznyomás és talajnedvesség elleni szigeteléssel, és szerkezeti megerősítéssel jár együtt. A nyertesnek új lépcsőházat és felvonókat kell építenie, a megmaradó épületet pedig teljesen meg kell újítania.

A feladat része a tetőtér beépítés, az udvar lefedése üvegtetővel, továbbá új gépészeti átkötő szárny kialakítása, továbbá a műemléki védelem alatt álló felületek restaurálása. A felújítás végén a jelenlegi 9.316 négyzetméter szintterület 11.040 négyzetméterre bővül.

A mostani tendernek nem része a speciális színpadi technika beszerelése, továbbá a hangszerek és az egyéb oktatástechnikai eszközök beszerzése sem.

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik az utóbbi 3 év mindegyikében évi nettó 5 milliárd forint forgalommal, amelyből 3 milliárdnak épületfelújításból kell származni. Referenciaként be kell mutatnia az ajánlattevőnek a megelőző 5 évből legalább 3 darab befejezett, műemlékvédelem alatt álló épületen végzett rekonstrukciós munkát. Ezek közül egynek az ellenértéke meg kell hogy haladja a nettó 1,5 milliárd forintot, kettőé pedig a nettó 1 milliárdot.

Az ajánlattételi határidő július 5. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, legnagyobb súllyal az ellenérték esik latba az értékeléskor. Az eredményhirdetésére július 28-án lesz.