Gömböcök a Múzeumok Éjszakáján

2010.06.18. 09:46
A shanghai világkiállítás központi magyar témája a Műcsarnokban lesz. A jegybank is megnyitja kapuit szombat este a látogatók előtt.

Első ízben nyílik alkalom a Műcsarnokban megtekinteni a Shanghai 2010 Világkiállítás magyar tárlatának központi témáját képező magyar találmány, a Gömböc műgyanta modelljének egyedi festésére kiírt pályázati munkáit a június 19-én megrendezett Múzeumok Éjszakáján, szombaton.

A Műcsarnok programkínálata az aktuális társadalmi és gazdasági kérdéseket feszegető, most megnyílt A pult mögött című kiállítást helyezi középpontba, amivel ezen az éjszakán az érdeklődök egy szociológus tárlatvezetésén is megismerkedhetnek. A MOME Maratont először látja vendégül a Műcsarnok, a múzeumon végigvonuló interaktív installáció, a Suttogó parabolák egy érdekes fizikai jelenséget demonstrál, amit minden néző kipróbálhat. Nem marad el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős diákjainak Diploma divatbemutatója sem.

Ezzel párhuzamosan az Ernst Múzeum is egyedi programokat kínál. Várnai Gyula Ugyanaz a patak című kiállításával Tündérmesén keresztül ismerkedhetnek a gyerekek. Az est végén az egykori KFT-s Márton András alapította Sc.Art Lab együttes az év hazai kortárs komolyzenei albuma díját elnyerő A jól temperált univerzumából ad ízelítőt.

A Magyar Nemzeti Bank is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A jegybank este 6-tól hajnal 2-ig tartó nyitva tartással, változatos kulturális programokkal, interaktív játékokkal és Szent Iván-éji hangulattal várja az érdeklődőket.