Ingyen Kertész-könyvek Bécsben

2003.11.26. 12:38
A Nobel-díjas író könyvéből, az 'Egy város - Egy könyv' rendezvény keretében 100 ezer példányt osztottak szét a bécsiek közt.
Kertész Imrével készített interjút jelentetett meg szerdán a Falter című bécsi hetilap annak kapcsán, hogy a Nobel-díjas író volt a főszereplője az idén az Egy város-Egy könyv idei bécsi rendezvénysorozatának.

Bécsben az utóbbi napokban 100 ezer példányban ingyen juthattak hozzá az érdeklődők a Lépésről lépésre című Kertész-műhöz, amely az író Sorstalanság című regényéből készült forgatókönyv. Az ajándékkönyvet az író portréjával díszített plakátokon hirdették városszerte Az egész város olvas mottóval. Hírek szerint az irodalombarát osztrákok pillanatok alatt elkapkodták a magyar viszonyokhoz képest óriási példányszámban nyomtatott művet, amelyhez könyvesboltokban, könyvtárakban és oktatási intézményekben lehetett hozzájutni.

Az osztrák főváros idén második alkalommal rendezte meg az Egy könyv-Egy város akciót. Tavaly Frederic Morton osztrák-amerikai író Ewigkeitsgasse című munkáját ajándékozták ily módon a bécsieknek.

A Nobel-díjas író a Falternek adott terjedelmes interjújában egyebek között elmondta, hogy a Sorstalanságból készülő film forgatása december 15-én kezdődik Magyarországon. Mint mondta, nem fogja befolyásolni a rendező Koltai Lajos munkáját, nem akarja kérésekkel és javaslatokkal zavarni, mert bízik a rendező művészetében.