Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Botrány a Bolsoj kövér balerinája körül

2003.09.17. 22:59
Országos felháborodás követte Anasztázia Volocskova, a moszkvai Nagy Színház balerinájának kirúgását, akinek azért kellett távoznia, mert a színház vezetése túl magasnak és túl kövérnek találta.
#alt#
Anasztázia Volocskova
A Hattyúk tavának sztárja, Anasztázia Volocskova távozott a moszkvai Nagy Színháztól - jelentette az Ananova. A szakítást két hetes, a sajtó nyilvánossága előtt folyó vádaskodás előzte meg. A színház vezetése többek közt azt rótta fel Volocskovának, hogy magassága és tömege miatt nehéz számára megfelelő partnert találni (vagyis olyan táncost, aki könnyedén elbírja a testes balerinát).

Volocskova televíziónyilatkozatban utasította vissza ezeket az állításokat, mondván, a táncot nem súlyra mérik. A táncosnő egyébként 173 centi, és körülbelül ötven kiló; nehézséget nem is elsősorban a súlya, hanem magassága okozza, hiszen a nők lábujjhegyen táncolnak, s így partnerük könnyen eltörpülhet mellettük.

Alekszandr Iszkanov, a színház főigazgatója szerint Volocskovát azért küldték el, mert nem volt hajlandó aláírni a szerződését. A balerina viszont azt állítja, a szerződés csupán négy hónapra szólt, és különben is méltatlan feltételeket tartalmazott. Így azt sem tette volna lehetővé, hogy Volocskova a Bolsoj öt párizsi előadásából háromban táncoljon. Iszkanov úgy nyilatozott, ez lehetetlen, mivel a többiek nem hajlandók együtt dolgozni a kövér hölggyel.