Eleonóra
-1 °C
2 °C

Augusztusban újra Budapest Parádé

2001.08.21. 17:13
Idén, a tavalyi nagysikerű rendezvényhez hasonlóan, újra megrendezésre kerül a budapesti fesztiválsorozat nagyszabású záróeseménye, a Budapest Parádé. A 2000-ben közel kétszázezer vendéget vonzó esemény helyszíne idén az Andrássy út - Hősök tere útvonal mellett a teljes Dózsa György úttal bővül. Az idei nyár hivatalos záróeseménye a Budapest Parádé augusztus 25-én 12 órakor indul az Erzsébet térről, és este 10-kor ér véget a Felvonulási téren. A szervezők közel félmillió érdeklődőre számítanak.
A Sziget Kulturális Szervezőiroda "Indíts Kamiont!" című felhívására várakozáson felüli jelentkezés érkezett. Közel 100 pályaműből választották ki a szervezők azt a körülbelül 50 járművet, amely programja, dekorációja és színvonala alapján egyezik a Budapest Parádé célkitűzésével. A Budapest Parádé célja, hogy bemutassa a főváros és Magyarország kulturális, szórakoztató életének legfontosabb szereplőit. A mintegy 50 kamionon több mint 60 klub, lemezkiadó, médium mutatkozik be.

A lányok már tavaly is élvezték

Kamiont indítanak a legjelentősebb dj-k, klubok és rendezvények, rádiók, tévék, magazinok. A Budapest Parádé sikerét garantálhatja, hogy a rádiók közül aktívan vesz részt a Roxy, az EstFM, a Juventus, a Danubius, a Tilos és a Deejay, a klubok és szervezők köréből többek között a Palace, a Süss fel nap, az E-klub, a Banán, a Flört, az Új Vár Klub, a VOLT Fesztivál és a Hyperspace. Az írott média területéről a Freee Magazin, a Check, a Wanted, a Magyar Narancs, az Ifjúsági Magazin és a Bravo is indít kamiont, de ugyancsak a felvonulók között üdvözölhetjük idén a tv2-t, a Viva+, magyar zenetévét, a Satelitet, a Viasat 3-mat és az m1-es Zanzibárt.

Az Index tavalyi kamionja

Természetesen idén is a város szinte valamennyi klubjában afterpartival várják vendégeiket a Budapest Parádén résztvevők. A legnagyobb utóbulinak, a "Budapest Parádé Bónusz" címűnek 21-08 óra között az SAP-, az Olimpiai és a Körcsarnok ad otthont, ahová 20.000 vendéget várnak a Budapest Parádé éjjelén.