Orális szex Bush jobb fülében

2007.08.29. 11:57
Egy menő angol művész megsértődött azon, hogy nem készíthetett hivatalos portréfestményt George Bushról, ezért egy nem hivatalos, pornóképekből montázsolt verzióval állt bosszút.

Jonathan Yeo Bush-portréját kedden mutatták be egy londoni galériában, a Lazarides Galleryben nagy érdeklődés kíséretében. A kép készítőjének édesapja amúgy szintén politikus, Tim Yeo a torik oldalán dolgozik az Egyesült Királyság felvirágoztatásán.

Fotó: jonathanyeo.com

Az alkotó szerint, ha legalább két méterre áll az ember a képtől, akkor nem is látszik rajta, hogy pornográf fényképekből lett összeollózva. Yeo a kiállítás megnyitóján elmondta, hogy valaki arra hívta fel a figyelmét, hogy ami Bush jobb fülén látható, az az elnök szülőállamában, Texasban illegális – olvasható a Telegraphban.

A harminchat éves művész pornómontázsát az amerikai kormány republikánus része a primitívsége miatt támadta, pedig amúgy Yeo nagyon szép portrékat tud festeni, ha hagyják, erről a honlapján meg lehet győződni.

Az amerikai republikánus párt szóvivője értetlenségét és undorát fejezte ki a kép miatt, az Egyesült Államokon kívül élő republikánusok szervezete szintúgy, szerintük az óriási felháborodást fog kelteni a tengerentúlon. Hozzátették, hogy ez egy olcsó fogás, és egyáltalán nem vicces.

Az alkotó szerint vicces.