25 millió fontba fáj Phil Collins válása

2008.08.17. 16:28
7,6 milliárd forint ba került Phil Collins válása harmadik feleségétől, Orianne Cevey-től.

Az 57 éves Collins hat évi házasság után kényszerült a hatalmas végkielégítésre. A párnak két gyermeke született.

Collins nem kezdő a milliós válásokban: 1994-ben 17 millió fontot (5,16 milliárd forint) adott második feleségének, Jill Tavemannek, aki egy faxban közölte vele, hogy vége közöttük mindennek. Ez persze még mindig nem vágja földhöz az énekest: a vagyonát 140 millió fontra (42,5 milliárd forint) becsülik.

A Sunday Mirror című brit lap szerint ez minden idők legnagyobb összege, amelyet egy híresség fizet volt házastársának. A Genesis filmszínészként is elismert dobos-énekese többet fizetett ex-nejének, mint amennyit Paul McCartney Heather Millsnek. Sir Pault 24,3 millió fonttól (7,3 milliárd forint) szabadította meg élete második párja.

Phil Collins, aki a Genesis mellett szédületes szólókarriert futott be az 1980-as évek eleje óta, akkor ismerte meg a mindössze 22 éves svájci Orianne-t, amikor még Jill a felesége volt. Öt évig voltak együtt, mielőtt összeházasodtak. Három napig tartó, hetedhét országról szóló lakodalmuknak 300 meghívottja volt, köztük Elton John és Eric Clapton.

Collinsnak az utóbbi években erősen megromlott a hallása, ezért néhány hónappal ezelőtt bejelentette, hogy nem turnézik többet.