Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Fischer Iván elbűvölte az amerikai gyerekeket

2007.02.12. 14:02
Fischer Iván a Washingtoni Szimfonikus Zenekar vendégkarmestereként nagy sikert aratott a gyerkek körében, és a Washington Post zenei szakújságíróját is lenyűgözte. Azt rebesgetik, Fischert hamarosan kinevezik zenei igazgatónak az amerikai fővárosban.

Elvarázsolta a gyerekeket Fischer Iván, karmester első amerikai kakaó-koncertjén, amit a Washingtoni Szimfonikus Zenekar (National Symphony Orchestra - NSO) vezető vendégkarmestereként tartott vasárnap - számolt be a The Washington Post című napilap. A rangos újság tudósítója szerint koncerten kiderült, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója "nem csak érzékeny és kreatív muzsikus, hanem nagy mulattató is".


Fischer Iván az NSO vezető vendégkarmesterként az Egyesült Államok fővárosában is igyekszik meghonosítani a Budapesti Fesztiválzenekarral megteremtett kakaó-koncert műfajt, aminek célja bevezetni az 5-12 év közötti gyerekeket a klasszikus zene világába.

A The Washington Post című lap honlapján hétfőn megjelent cikk szerint Fischer Iván az NSO kamara-formációjának élén az első washingtoni kakaó-koncerten nagy sikerrel vitte játékos utazásra a gyerekeket.

Fischer "közvetlen és extrovertált" stílusával magával ragadta közönségét a Kennedy Centerben tartott egyórás koncerten, amelyen a gyerekek életkorához alkalmazkodva rövid darabokat adtak elő. A magyar karmester a darabok között többször megnevettette a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket, akiknek mint egy excentrikus tanár eljátszotta, hogy mit csinál a zenekarban például a tubás vagy az oboás, és megtanította, hogy mikor és meddig illik tapsolni.

A The Washington Post szerint terjed a pletyka, miszerint Fischert hamarosan kinevezik az NSO zeneigazgatójának. "Senki sem kételkedett benne, hogy rátermett muzsikus. Megnyugtató azonban látni, hogy Fischer elbűvölő személyiségével a klasszikus zene nagykövete lehet a legfontosabb korcsoportban is: a jövő hangverseny-látogatói között" - írta a lap klasszikus zenei szakírója.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?