Parádés magyar eredmények a természetfotózás Oscarján

2007.10.29. 15:20
A londoni fotópályázaton és -kiállításon több magyart is díjaztak, és majdnem minden tizedik kiállított mű magyar volt. Máté Bence Eric Hosking-díjat, Karai Csaba "One world" kategóriában első díjat nyert.

A Shell Wildlife Photographer of the Year a világ legnagyobb és legismertebb természetfotós pályázata, amit a természetfotózás Oscar-díjának is szokás nevezni. Az idei pályázatra 78 ország 32 ezer pályaművet nevezett, ebből azonban csak 105 kerül kiállításra.

105-ből 10 magyar

Máté Bence hat képből álló portfólióval megnyerte az Eric Hosking-díjat, Karai Csaba a Repülőgép a Hold előtt című képével első díjat nyert a "One world"-kategóriában, és Haarberg Orsolya, Násfay Béla és Somogyi Márk, a Hullám-rajz, a Makrélaroham és a Zavargás című képekkel szintén kiváló értékelést kaptak, tudatta az Indexszel Radisics Milán, a Natur Art - Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke, aki idén részt vett a pályázat zsűrijében is.

Nézze meg a képeket!

A díjátadót a londoni Természettudományi Múzeumban tartották, és a 105 kiállított kép közé végül tíz magyar alkotás került, ami óriási sikernek számít.

A kiállítás október 26-tól 2008. április 27-ig tekinthető meg Londonban, de Magyarországra, a Természettudományi Múzeumba is ellátogat majd 2008 augusztusában.