Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Parádés magyar eredmények a természetfotózás Oscarján

2007.10.29. 15:20
A londoni fotópályázaton és -kiállításon több magyart is díjaztak, és majdnem minden tizedik kiállított mű magyar volt. Máté Bence Eric Hosking-díjat, Karai Csaba "One world" kategóriában első díjat nyert.

A Shell Wildlife Photographer of the Year a világ legnagyobb és legismertebb természetfotós pályázata, amit a természetfotózás Oscar-díjának is szokás nevezni. Az idei pályázatra 78 ország 32 ezer pályaművet nevezett, ebből azonban csak 105 kerül kiállításra.

105-ből 10 magyar

Máté Bence hat képből álló portfólióval megnyerte az Eric Hosking-díjat, Karai Csaba a Repülőgép a Hold előtt című képével első díjat nyert a "One world"-kategóriában, és Haarberg Orsolya, Násfay Béla és Somogyi Márk, a Hullám-rajz, a Makrélaroham és a Zavargás című képekkel szintén kiváló értékelést kaptak, tudatta az Indexszel Radisics Milán, a Natur Art - Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke, aki idén részt vett a pályázat zsűrijében is.

Nézze meg a képeket!

A díjátadót a londoni Természettudományi Múzeumban tartották, és a 105 kiállított kép közé végül tíz magyar alkotás került, ami óriási sikernek számít.

A kiállítás október 26-tól 2008. április 27-ig tekinthető meg Londonban, de Magyarországra, a Természettudományi Múzeumba is ellátogat majd 2008 augusztusában.