Bob Marley születésnapja az angol Shakespeare-színésszel

2004.02.03. 15:08
David Rodigan reggae-személyiség rasztafariánus misét és bulit celebrál csütörtökön az A38-on.
Bob Marley születésnapján hazánkba látogat a reggae-kultúra egyik legismertebb személyisége David Rodigan. A neves reggae és dancehall dj meglepő módon nem kétméteres, raszta frizurás fekete, hanem inkább alacsony, kopaszodó brit, aki egykor Shakespeare-színészként volt ismert. David Rodigan 25 éve foglalkozik jamaikai zenével, elismert reggae-műsora volt a BBC-n, jelenleg pedig a Kiss FM-nél dolgozik.

David Rodigan show-inak különlegességét azok az egyedi felvételek, dubplate-ek adják, amelyekkel a rádióműsorába látogató előadók halmozták el. Így a budapesti fellépésén is hallhatóak lesznek exkluzív Bob Marley-, Bounty Killer-, Sean Paul- és Wyclef Jean-felvételek is.

David "Ram Jam" Rodigan

David "Ram Jam" Rodigan
A dj a brit hadsereg szolgálatában dolgozó skót apa munkája révén Németországban, majd Líbiában töltötte gyermekéveit, és csak 8 évesen költözött vissza Angliába. 1967-ben, többek között a Skatalites hatására fedezte fel a reggae-t. Ennek ellenére később tanári képesítést szerzett, majd később színészként helyezkedett el.

Reményteljes Shakespeare-szinészként, és a "Dr. Who" egyik szereplőjeként vált ismertté a hetvenes évek Angilájában. 1978-ban indítja el reggae-vel foglalkozó műsorát a BBC-n, 1980-tól a Capitol Rádióba, 1990ben pedig a Kiss FM-be igazol át.

Rodigannek a Kiss FM mellett New Yorkban, és a brit hadsereg rádióján is állandó műsort vezet.

2003-ban pályafutásának világkörüli turnéval, 3 napos soundsystem fesztivállal és egy dupla albummal ünnepelte meg fennállásának 25. évfordulóját.

Kedvencei: Prince Buster, The Ethiopians, Gregory Isaacs, a maiak közül Luciano és Morgan Heritage, a hardcore blokkból pedig a T.O.K.

Helyszín: A38
Kapunyitás 21:00-kor, 22:00-től színpadon a Love Alliance (Bosi, Dr. Dermot, Mc Kemon és Yumurdzsak). Éjféltől David "Ram Jam" Rodigan játszik.

belépő: 1800 / 2400 Ft elővétel: A38, Deep, Afrofília