Natália
1 °C
7 °C

Nem lesz buzizás az A38-on

2004.09.14. 10:41
A szervezők állítják, a megállapodáskor még nem ismerték az egész lemezt. Szűz Mária emlegetése a Tilos rádiót juttatta az A38-asok eszébe.
Nem léphet fel az A38-on a provokatív, politikai és világnézeti kérdésekben is állást foglaló lemezzel jelentkező Sickratman, a hajó programszervezői ugyanis "kerülni szeretnék a megbotránkoztatást".

"Nekünk ez túl sok" - indokolta Bende Zsuzsa, az A38 hajó programszervezője, hogy visszamondták a jelenleg Sickratman néven rappelő Paizs Miklós szeptember végére tervezett koncertjét.

Szűzmária

A Buzi-e vagy? című számáról elhíresült rapper lapunknak elmesélte, bár új lemezének koncertjéről szóbeli megállapodás született a hajóval, a szervezők végül váratlanul visszatáncoltak. "Megvolt az időpont, megállapodtunk a pénzről és hogy a Popiván lesz az előzenekar. Szerződést nem írtunk, de ez talán nem is szokás a fellépőkkel. Később a programszervező felhívott, hogy a vezetőség nem támogatta a koncertet, és nem lesz fellépés."

"Eleinte csak egy számot ismertem, a Buzi-e vagy?-ot, és ez vicces volt - mondta az Indexnek Bende Zsuzsa. - Aztán meghallgattuk az egész albumot, és kiderült, hogy ez nekünk túl sok." A programszervező egyébként elmondta, hogy ő személy szerint kedveli Paizs Miklóst, sőt ha csak rajta múlna, talán fel is léphetne. Többes számra áttérve azonban úgy vélték, hogy a számok túlságosan is megbotránkoztatóak, és a hajó kerülni szeretné a botrányt.

Felvetésünkre, hogy a nem kevésbé trágár szövegekkel operáló Bëlga viszont felléphetett az A38-on, Bende bizonytalanul megjegyezte, Sickratmannel ellentétben ők például nem csináltak viccet Szűz Máriából.

Botrányt akart

Bende szerint Paizs egyébként éppen az ilyen helyzeteket kereste: "Más célja nem lehetett ezzel a lemezzel, mint a botrány. Mi pedig el szeretnénk kerülni az olyan helyzeteket, mint amilyen a Tilos rádió körül kialakult."

Paizs Miklós mindazonáltal úgy véli, az A38 nem a politikai áthallások miatt állt el a koncerttől. "A Bëlgát már értik az emberek, az én számaimat pedig még el kell magyarázni a programszervezőknek, hogy értsék, azok nem puszta trágárságok. És nem rasszisták, hanem éppen az ellen foglalnak állást."

Sickratmannak nincsenek további, megszervezett koncertjei, de állítása szerint néhány hellyel már folynak a tárgyalások.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?