Nem lesz buzizás az A38-on

2004.09.14. 10:41
A szervezők állítják, a megállapodáskor még nem ismerték az egész lemezt. Szűz Mária emlegetése a Tilos rádiót juttatta az A38-asok eszébe.
Nem léphet fel az A38-on a provokatív, politikai és világnézeti kérdésekben is állást foglaló lemezzel jelentkező Sickratman, a hajó programszervezői ugyanis "kerülni szeretnék a megbotránkoztatást".

"Nekünk ez túl sok" - indokolta Bende Zsuzsa, az A38 hajó programszervezője, hogy visszamondták a jelenleg Sickratman néven rappelő Paizs Miklós szeptember végére tervezett koncertjét.

Szűzmária

A Buzi-e vagy? című számáról elhíresült rapper lapunknak elmesélte, bár új lemezének koncertjéről szóbeli megállapodás született a hajóval, a szervezők végül váratlanul visszatáncoltak. "Megvolt az időpont, megállapodtunk a pénzről és hogy a Popiván lesz az előzenekar. Szerződést nem írtunk, de ez talán nem is szokás a fellépőkkel. Később a programszervező felhívott, hogy a vezetőség nem támogatta a koncertet, és nem lesz fellépés."

"Eleinte csak egy számot ismertem, a Buzi-e vagy?-ot, és ez vicces volt - mondta az Indexnek Bende Zsuzsa. - Aztán meghallgattuk az egész albumot, és kiderült, hogy ez nekünk túl sok." A programszervező egyébként elmondta, hogy ő személy szerint kedveli Paizs Miklóst, sőt ha csak rajta múlna, talán fel is léphetne. Többes számra áttérve azonban úgy vélték, hogy a számok túlságosan is megbotránkoztatóak, és a hajó kerülni szeretné a botrányt.

Felvetésünkre, hogy a nem kevésbé trágár szövegekkel operáló Bëlga viszont felléphetett az A38-on, Bende bizonytalanul megjegyezte, Sickratmannel ellentétben ők például nem csináltak viccet Szűz Máriából.

Botrányt akart

Bende szerint Paizs egyébként éppen az ilyen helyzeteket kereste: "Más célja nem lehetett ezzel a lemezzel, mint a botrány. Mi pedig el szeretnénk kerülni az olyan helyzeteket, mint amilyen a Tilos rádió körül kialakult."

Paizs Miklós mindazonáltal úgy véli, az A38 nem a politikai áthallások miatt állt el a koncerttől. "A Bëlgát már értik az emberek, az én számaimat pedig még el kell magyarázni a programszervezőknek, hogy értsék, azok nem puszta trágárságok. És nem rasszisták, hanem éppen az ellen foglalnak állást."

Sickratmannak nincsenek további, megszervezett koncertjei, de állítása szerint néhány hellyel már folynak a tárgyalások.