Szenvedélyek Napja

2003.06.02. 15:17
A drogok és a szenvedélybetegségek ellen és ürügyén zenél a Bëlga, a NEO, előadást tart Topolánszky Ákos és Ranschburg Jenő, továbbá filmeket vetítenek június 3-án, kedden, mindezt ingyen.
A drogok, a függőség és a szenvedélybetegségek - a közelmúlt tapasztalatai szerint - sokak számára még mindig homályos témáját járják körül június 3-án, kedden a Szenvedélyek Napja fesztivál programjai. A Corvin Budapest Filmpalota és a Kultiplex Művelődési Ház műsorai segítséget kívánnak nyújtani a szenvedélybetegségek fogalmának pontosabb megismeréséhez, a függőségek felismeréséhez.

Általában a szenvedélybetegségekről címmel dr. Veér András tart nyitóelőadást a Corvin Budapest Filmpalotában. A továbbiakban Mit tehetünk a "biztonságos" szórakozóhelyekért címmel Topolánszky Ákos, Alkoholista a családban címmel dr. Funk Sándor, Mérgező szülők címmel pedig dr. Ranschburg Jenő előadása szerepel a programban.

Az előadások mellett játékfilmeket is vetítenek. Látható lesz a Traffic, a Vanília égbolt, az Amelie csodálatos élete, a Végzetes végjáték, a Sétcsúszva, a Szerelemtől sújtva című film, továbbá számos dokumentumfilm és egy Sas István reklámfilmjeiből készült válogatás is.

A Szenvedélyek Napján szó esik a kényszeres evésről, a netmániáról, a szexmániáról, a szappanopera-, a dohány-, a társ- vagy akár a fájdalomcsillapító-függőségről is.

Drog helyett tánc és pszichodráma

A szenvedélybetegségek alternatívájaként szó lesz a táncról mint a feszültségfeloldás formájáról, bemutatkozik a pszichodráma, láthatja a közönség Bácskai Júlia pszichoszínházát és La Dance Company memory of... című táncelőadását.

A mozi előterében fölállított standokon alapítványok, egyesületek mutatják be tevékenységüket.

A Corvin közben fellép a Bëlga, a NEO, a Heaven Street Seven, az Anorganik és Zagar.

Az ingyenes rendezvényt 1999-ben hozta létre a Sziget Kulturális Szervezőiroda és a Félúton Alapítvány .