Judit
2 °C
7 °C

Szűcs Attila összegyűjtött buborékjai

2007.10.03. 12:26
Szűcs Attila képeiért okkal lelkesednek a gyűjtők, a szakma és a közönség, akik péntektől végigszörfölhetnek a festő két évtizedes termésén. Bubble Memory a WAX-ban.

Először nyílik retrospektív kiállítása a középgenerációba tartozó, de máris nagy sikerű festőnek, Szűcs Attilának. Szűcs munkái nem csak a szakma, de a közönség és a műgyűjtők körében is népszerűek, ami nem meglepő, hiszen a festő technikai precizitását ötvözi az esztétikummal, képein egyszerre szerepelnek a magas- és populáris kultúra tárgyai és jelenségei.

Foglalkozik a 20. századi történelem és a természettudományos kísérletek emblematikus szereplőivel, és idézetté vált filmes beállításokkal is.

Szűcs festészetét a filozofikus meditáció és látványosság, a nosztalgia és irónia párhuzamos jelenléte teszi egyedivé.

Klikkeljen további festményekért

Az életmű tematikus blokkokban jelenik meg a tárlaton. A kollektív emlékezet blokk a náci Németországot, a holokausztot, a Kádár-korszakot és a szocialista mindennapok szereplőit idézi meg. A Fény és imagináció a festő látás tudománytörténete iránti érdeklődéséről beszél, míg a Vakfolt a lelki folyamatok és a vizuális érzékelés kettéválását vizsgálja. A kiállítás címét is adó Buborékmemória az elmúlt három év munkáiból összeállított válogatás. Az ismerős figurák és jelenetek buborékokba záródva jelennek meg, a témát teljesen új környezetbe és síkra emelve ezzel.

Az ACAX Kortárs Képzőművészeti Iroda kiállítása abban a WAX Kultúrgyárban nyílik pénteken, ahol Nagy Kriszta retrospektív tárlata kavart viharokat tavasszal.

WAX Kultúrgyár , József Attila u. 4-6.
2007. október 6 - november 18.
megnyitó: 2007. október 5. 19h
megnyitja: Páldi Lívia, a Műcsarnok főkurátora

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?