Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erős vádak Charles Trenet örököse ellen

2008.09.23. 09:59
A legendás francia sanzonénekes, Charles Trénet családja gyilkossággal vádolja a végrendelet szerinti örököst, írta a Corriere della Sera című olasz lap

A 2001-ben, 88 éves korában elhunyt dalszerző-előadó, akinek leghíresebb dala a La mer volt, titkárára, Georges El Assidire hagyta vagyonát. Ez a pénzen kívül provence-i ingatlanokat és repertoárjának jogait tartalmazta. Trénet húga és unokaöccse azonban most El Assidit zsarolással, erőszakkal, sőt, gyilkossággal is vádolják. Szerintük a férfi vezette az énekes kezét a végrendelet megírásakor.

Trénet házának portása is megszólalt az ügyben: az énekes egyszer közölte vele, hogy nem hagy semmit a titkárára, mert az "bolond módjára elpazarolna mindent". Igaz, vagy nem, tény, hogy El Assidinek mára a nagy örökségből alig maradt valamije, magyarázata szerint azért, mert egy dán társaság fondorlatainak áldozatává vált.