Három nap VOLT

2004.07.07. 17:55
Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Sopronban a VOLT fesztivált. A 150 fellépő csütörtöktől három napon át a jazz, a világzene és az elektronikus tánczene porondjain mérkőzik a figyelemmel.
A VOLT fesztiválnak kezdetben a helyi sportcsarnok adott helyet és a magyar könnyűzene bejáratott zenekarai adtak koncertet (Kispál és a Borz, PUF, Anima Sound System). Az elmúlt években azonban már külföldi zenekarokat is hallgathatott a fiatal közönség.

Az átpozícionálás jegyében a rendezvény tavaszról átkerült nyárra, a helyszín pedig a csarnokból a soproni kempingbe. Így érték el, hogy a sátrazást kedvelő zenebarátoknak se kelljen messzi kempingekbe zarándokolniuk.

A megközelíthetőséget a Kőbányáról induló vonatok vonatok fokozzák.

Kötelező és szabadon választott elemek

A fesztiválok kötelező előadói idén is fellépnek. Hallható lesz a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, az Anima Sound System, a Hooligans és a Hiperkarma. A szervezők ezen túl ráadásul meghívták Ákost is.

Külföldi fellépők közül a legismertebb a szerb Boban Markovic Orkestar, Emil Kusturica több legendás filmjének zenészei. A világzene kedvelői számára szenzációt jelenthet a Cuban Grammy's nevű produkció is.

Az idei program az elektronikus zene meghatározó, emblematikus sztárjait is ígéri. Anglia színeiben LTJ Bukem és MC Conrad lép színpadra. A neves páros szereplése azok számára is kihagyhatatlan, akik nem rajonganak a drum and bass műfajért, hiszen a páros annak atmoszférikus vállfaját műveli. Az E-Z Rollers (UK) Lady Rollerrel és MC Jakes-el kiegészülve remek hangulatú partit ígér, akárcsak Dj Krust és MC Dynamite (UK) szereplése.

A VOLT Fesztiválra a napijegy ára elővételben 3000 Ft, a helyszínen 3500 Ft, a háromnapos bérlet ára pedig elővételben 6900 Ft, a helyszínen 8500 Ft. Valamennyi belépőjegy-vásárló ingyenesen veheti igénybe a kemping szolgáltatásait.