Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Három nap VOLT

2004.07.07. 17:55
Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Sopronban a VOLT fesztivált. A 150 fellépő csütörtöktől három napon át a jazz, a világzene és az elektronikus tánczene porondjain mérkőzik a figyelemmel.
A VOLT fesztiválnak kezdetben a helyi sportcsarnok adott helyet és a magyar könnyűzene bejáratott zenekarai adtak koncertet (Kispál és a Borz, PUF, Anima Sound System). Az elmúlt években azonban már külföldi zenekarokat is hallgathatott a fiatal közönség.

Az átpozícionálás jegyében a rendezvény tavaszról átkerült nyárra, a helyszín pedig a csarnokból a soproni kempingbe. Így érték el, hogy a sátrazást kedvelő zenebarátoknak se kelljen messzi kempingekbe zarándokolniuk.

A megközelíthetőséget a Kőbányáról induló vonatok vonatok fokozzák.

Kötelező és szabadon választott elemek

A fesztiválok kötelező előadói idén is fellépnek. Hallható lesz a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, az Anima Sound System, a Hooligans és a Hiperkarma. A szervezők ezen túl ráadásul meghívták Ákost is.

Külföldi fellépők közül a legismertebb a szerb Boban Markovic Orkestar, Emil Kusturica több legendás filmjének zenészei. A világzene kedvelői számára szenzációt jelenthet a Cuban Grammy's nevű produkció is.

Az idei program az elektronikus zene meghatározó, emblematikus sztárjait is ígéri. Anglia színeiben LTJ Bukem és MC Conrad lép színpadra. A neves páros szereplése azok számára is kihagyhatatlan, akik nem rajonganak a drum and bass műfajért, hiszen a páros annak atmoszférikus vállfaját műveli. Az E-Z Rollers (UK) Lady Rollerrel és MC Jakes-el kiegészülve remek hangulatú partit ígér, akárcsak Dj Krust és MC Dynamite (UK) szereplése.

A VOLT Fesztiválra a napijegy ára elővételben 3000 Ft, a helyszínen 3500 Ft, a háromnapos bérlet ára pedig elővételben 6900 Ft, a helyszínen 8500 Ft. Valamennyi belépőjegy-vásárló ingyenesen veheti igénybe a kemping szolgáltatásait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?