Woody Allen és zenekara Magyarországon

2007.07.18. 17:19
Karácsony után koncertezik majd Budapesten világhírű zenekarával Woody Allen, aki egyszer még egy Oscar-gálát is lemondott egy New York-i fellépésére hivatkozva.

Karácsony után a Papp László Sportarénában lép fel Woody Allen, a világhírű író, rendező, komikus. A háromszoros Oscar-díjas Allen közismerten nagy dzsesszrajongó, több évtizede rendszeresen klarinétozik New York különböző klubjaiban, hétfő esténként a manhattani Carlyle Hotelban lép fel New Orleans Jazz Band nevű együttesével.

Woody Allen egy koncertre hivatkozva egyszer még egy Oscar-gálát is lemondott, ráadásul pont akkor, mikor jelölték is a díjra. Az eredetileg Allen Stewart Königsberg néven anyakönyvezett művész színpadi nevét is egy klarinétművésztől, Woody Hermantól kölcsönözte.

New Orleans-i dzsesszre specializálódott zenekarával Woody Allen december 27-én lép fel Budapesten, de jegyek már július 19-étől kaphatók. A legolcsóbb 6 ezer forintba kerül majd, a legdrágább 20 ezerbe. Woody Allen még sosem lépett fel Magyarországon.