Nika György hazajött

2009.03.16. 18:29
Nika Györgyöt Vígh Zoltán váltja Brüsszelben, Nika megy Krizsó Szilvia helyére, Krizsó meg Balóéra.

Vígh Zoltán hétfőtől a Magyar Televízió brüsszeli tudósítója, a posztot az elmúlt két évben betöltő Nika György ezentúl Az Este című műsort vezeti Mészáros Antóniával felváltva .

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke szerint a belső pályázat útján, kilenc jelentkező közül kiválasztott, történész végzettségű Vígh Zoltán a diplomácia és a biztonságpolitika területén az egyik legtapasztaltabb szakújságíró, aki két évtizede foglalkozik Magyarország euroatlanti integrációjával. Vígh 2007 óta tagja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) Hír bizottságának, ahol az európai köztelevíziók tudósítóinak és hírműsorainak együttműködését, valamint a nemzetközi hírcserét koordinálja.

Bednárik Imre, a közszolgálati televízió hírigazgatója közölte: az a céljuk, hogy a közelgő európai parlamenti választásnak Az Este című műsor legyen a vitafóruma.

Az Este eddigi műsorvezetője, Krizsó Szilvia A szólás szabadsága című műsort vezeti a továbbiakban. Az újságíró az új műsorterveken dolgozó Baló Györgyöt váltja a műsorvezetői székben.