Botrány a pakisztáni szexhonlap körül

2009.04.03. 11:08 Módosítva: 2009.04.03. 11:08
A Chay, Pakisztán első szexről szóló online magazinja háromszor jelent még csak meg, de nagy port kavart a muszlim társadalomban - írja az Independent. Nyomtatásban is megjelentetnék.

A provokatív stílusú honlapon a "Szüzesség" és a "Segélykiáltás a vadonban: Férfihomoszexualitás Pakisztánban" című cikkek több száz kommentet kaptak.

A szerkesztőknek nem egy meleg magazin létrehozása volt a céljuk. „Ez egy magazin a szexualitásról. Az emberek bármilyen szexről beszélhetnek, de nyilván jobban érdeklik őket az olyan szélsőségesebb témák, mint a homoszexualitás. Mi tulajdonképpen heterotémákat szeretnénk tárgyalni" - írták.

Elsődleges szándékuk az, hogy nyílt beszédtémává tegyék a szexet. Egyebek mellett olyan témák is napirendre kerülnek az esszéket, költeményeket is publikáló platformon, mint a nők jogai vagy az emberek félelme a mások, illetve a társadalom véleményétől. A kezdeményezést a melegek mellett ugyanúgy bátorították azok a nők, akiknek a házasság előtti szex miatt érzett bűntudattal kell együtt élniük.

begum
A szerkesztőség Punjab történelmi városában van, ami mindig is egy kulturális és művészi szigetnek számított a politikai erőszaktól tépázott országban, bár tavaly ide is betört a vallási fanatizmus, amikor terrortámadás érte a koedukált bárokat. Bár a nők diszkriminációja ellen egyre több revizionista emel hangot, a társadalom a magukat felvállaló melegekkel szemben még mindig nem toleráns.

A közéletben mindössze egyetlen bevállaltan a saját neméhez is vonzódó híresség van: Ali Saleem, a biszexuális tévébemondó, aki sokszor beszélt már nyíltan a szexről. A műsorvezető szerint az, hogy ezt megteheti, mutatja, hogy a helyzet nem olyan rossz: "Nem vagyunk szélsőségesek. Meg akarom mutatni a világnak, hogy mi is teljesen normálisak vagyunk" – nyilatkozta tavaly.