Törvényszéki csatorna indul

2009.04.06. 17:21
A valós bűncselekményeket, a nyomozás és a perek folyamatát dokumentumsorozatokban bemutató ID Investigation Discovery május elejétől több magyar szolgáltató kínálatában is megjelenik majd.

Mától ID Investigation Discovery néven új, 24 órás csatorna indul Magyarországon, Romániában és Lengyelországban. A Discovery, a világ legnagyobb nonfiction médiavállalatának új adójaMagyarországon 2009 májusától több szolgáltatónál is elérhető lesz majd. Az új csatorna valós törvényszéki és bűnügyi eseteket dolgoz fel.

Az ID Investigation Discovery a cég által kiadott sajtóközlemény szerint főként a 25-54 közötti női nézők csoportját célozza meg. Legfontosabb, naponta jelentkező műsorai a 911, és a Murder Shift című dokumentumsorozatok lesznek. A 911 – Kérem segítsenek! bajbajutott emberek valós, rögzített segélyhívásait veszi alapul, a Murder Shift – Gyilkosság váltott műszakban pedig a US Metropolitan Police gyilkossági csoportjának munkáját követi nyomon.

Gyors terjeszkedés

Az ID Investigation Discovery az Egyesült Államokban 2008. január 27-én, Nagy-Britanniában idén januárjában indult, mára pedig már az európai, közel-keleti és afrikai térségben is számos országban fogható, de elérhető Görögországban, valamint az orosz, szlovén és török nézők számára is.

Az ID Investigation Discovery már a hetedik csatorna a Discovery magyarországi kínálatában. A DNCE ezen kívül a Discovery Channel, az Animal Planet, a Discovery World, a Discovery Science, a Discovery Travel&Living és a Discovery HD csatornákkal van jelen a magyar szolgáltatók kínálatában.