Illés
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

A magyar filmesek esélyegyenlőségi kampányát díjazták

2009.04.08. 12:04
A Miniszterelnöki Hivatal „Együtt a fogyatékossággal élőkért” kampánya megnyerte az EACA CARE elnevezésű nemzetközi reklámverseny első díját a kormányzati kommunikáció kategóriában.

A filmeket ACG.HEY Reklámügynökség és a Grey Worldwide Hungary készítette közösen, az egyes darabokat Herendi Gábor, Pater Sparrow, Gigor Attila, Spáh Dávid készítette. A kampányról részleteket az egyenlőesély blogon szerezhet.

Az Európai Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (EACA) 2008-ban indította útjára a társadalmi célú kommunikáció területére fókuszáló EACA CARE díjat (EACA CARE Awards for Social Marketing Campaigns). A 2009-es versenyen az alkotásokat az Európai Parlament képviselőiből, médiaszakemberekből, elismert ügynökségi vezetőkből és megbízókból álló, tizenkét tagú bizottság bírálta el. A kétfordulós verseny döntőjébe összesen húsz pályaművet válogatott be a szakmai zsűri. A kategória öt döntős pályázatából (3 francia, 1 török és 1 magyar) végül az „Együtt a fogyatékossággal élőkért” kampány lett a díjnyertes. Az alkotók április 16-án vehetik át a díjakat Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a nyertes alkotásokat pedig a 2009. szeptember végi Euro EFFIE díjátadó gálán is bemutatják.

A december 3. és január 11. között zajló kampány célja a fogyatékossággal élők iránti figyelem és megértés felkeltése volt, valamint annak tudatosítása, hogy a fogyatékossággal élőket azonos jogok és azonos bánásmód illeti meg. A kampányt három, fogyatékossággal élőket tömörítő szervezet – a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, valamint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – segítette.