Hol veri szét egymást Valujev és Csagajev?

2009.05.28. 15:59 Módosítva: 2009.05.28. 16:04
A Sport2 és a Tv6 is megvette a szombati Valujev-Csagajev nehézsúlyú világbajnoki címvédő exkluzív sugárzási jogait. A jogokat forgalmazó ügynökség és a bokszistálló is eladta a mérkőzést, a két tévéadó csak a reklámfilmekből vette észre, hogy ugyanazt a meccset vették meg.

Szombat este Helsinkiben dől el, hogy az orosz Valujev vagy az üzbég Csagajev viselheti majd ezentúl a WBA nehézsúlyú világbajnoki övét. De hogy mindezt akkor hol is nézhetik meg a magyar nézők, az már közel sem ilyen egyértelmű, ugyanis a meccset a Tv6 és a Sport2 is folyamatosan reklámozza, és a műsorújságok szerint is mindkét adón élőben adják majd a mérkőzést. Ez pedig egy ilyen exkluzív bokszgála közvetítésénél elképzelhetetlen, a jogokat csak egy csatorna kaphatja meg.

Először kedden tűnt fel a két adónak hogy valami nem stimmel, mégsem lehet, hogy mindketten ugyanazt a meccset adják. Pedig mindkét adónak aláírt szerződése volt, megkapták a műholdas jel átvételéhez szükséges adatokat, és készen álltak a közvetítésre.

„A Sport2 tavaly tizenkét meccsre írt alá szerződést egy sportügynökséggel tavaly a Sauerland bokszistálló összecsapásainak közvetítéséről. Mivel tavaly csak tizenegy meccs volt, az ügynökséggel abban állapodtunk meg, hogy a most hétvégi mérkőzéssel kárpótolnak minket. A hét elején azonban szólt a Tv6, hogy náluk vannak a jogok, és nem nagyon értik, mi miért reklámozzuk a mérkőzést" – mesélte el a történteket Horvát Dori Gábor a Sport Televízió vezérigazgatója.

A Tv6 eközben hat mérkőzés közvetítéséről írt alá szerződést közvetlenül a Sauerlanddal, többek közt azért, hogy így kárpótolják magukat a Bajnokok Ligája jogainak elvesztése miatt. A Valujev-Csagajev összecsapással akartak kezdeni, a mérkőzést a Tv6-on és a Viasat3-on is reklámozták.

Elvileg tehát mindkét adónak szerződése van a bokszgála közvetítésére, az ügynökség egyszerűen elnézett valamit és kétszer adta el ugyanazokat a jogokat. Akár mindkét adó is leadhatná a mérkőzést, aztán perelhetnék az ügynökséget és a bokszistállót, de úgy tűnik, hogy a Sport2 gálánsan visszalépett.

„Az ügynökséggel most egyeztetünk, hogy milyen más sportközvetítéssel kárpótolnak majd minket ezért a kínos hibáért" – nyilatkozta Horvát Dori Gábor.

Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy a Valujev-Csagajev összecsapást szombaton a Tv6 adja, és a Sport2-n más lesz majd látható. De erről a sportcsatorna egyelőre nem értesítette a műsorújságokat, a port.hu például még mindig úgy tudja, hogy a Sport2 is ezt a mérkőzést közvetíti, sőt a Sport2-n belül sem értesítették még a műsorváltozásról az érintetteket: az összecsapást még tegnap este is reklámozta a csatorna.