Öt érdeklődő az MTV elnöki pályázatán

2009.07.03. 15:38 Módosítva: 2009.07.03. 15:45
Öten vették fel az indulásra jogosító információs csomagot a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázaton - közölte a jelentkezési határidő péntek délutáni lejárta után Balogh László, a közmédiumot felügyelő közalapítvány elnökhelyettese.

Ez a tisztségre kiírt hatodik pályázat azóta, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége 2007 végén úgy döntött: nem kezdeményezi, hogy pályázat nélkül versenybe szállhasson egy újabb négyéves megbízatásért Rudi Zoltán, akkor hivatalban lévő elnök.

Az április végén közzétett felhívás szerint az érdeklődők augusztus 24-én adhatják le elképzeléseiket. A döntési folyamat szeptember 4-én zárul le.

A legutóbb március 25-én döntött pályázat kiírásáról a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége - két héttel azután, hogy eredménytelenül zárult a legutóbbi procedúra.

Akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, szabad demokrata és MDF-es delegálti voksokkal az elnökség. A jelölt a civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban akkor sem kapta meg a szükséges kétharmados többséget.

Ezzel az MTV egy rekordot már megdöntött: eddig sosem kellett hatodik pályázatot kiírni közmédium-elnöki székért.