Kábítószerkritikust keres egy napilap

2009.10.26. 11:23
Több mint százan jelentkeztek egy amerikai napilap kábítószerkritikust kereső állás hirdetésére, sokan ingyen is vállalnák a munkát.

A Westword alternatív denveri napilap olyan munkatársat keres, aki hetente írna a Colorado államban lévő, gyógyászati célból marihuánát áruló gyógyszertárakról, klinikákról. Az állás betöltését feltételhez kötik: a jelölteknek olyan betegséggel kell bírniuk, amely miatt lehetséges, hogy ilyen intézményekben vásárolhassanak, kábítószert fogyaszthassanak.

"Nem arról van szó, hogy a szer minőségét kell a helyszínen megállapítani, hanem magát a vállalkozást kell minősíteni" - olvasható a Westword hirdetésében.

Az Egyesült Államok 14 államában engedélyezik bizonyos kábítószerek árusítását gyógyászati célból. Colorado vagy Kalifornia államokban, ahol legális a kábítószerek orvosi célú használata, virágoznak az ilyen intézmények, vannak helyek, ahol több mint egy tucat különféle szer kapható, és némelyiknek az ára unciánként akár a 360 dollárt (63 ezer forint) is eléri.