DJ Bootsie újra feltűnik a CSI Helyszínelőkben

2009.10.30. 16:01 Módosítva: 2009.10.31. 14:44
Október 22-én sugározták az Egyesült Államokban azt a CSI-részt, amiben immár másodjára csendült fel a magyar producer, Dj Bootsie egyik száma.

A CSI Helyszínelők sorozat készítői ismét kedvet kaptak egy kis magyaroshoz. A tizedik évad negyedik részben, a huszadik percben egy stilizált montázsjelenetben Sara bizonyítékként lábnyomokat szed fel a járdáról, és mélyen gondolkodóba esik. Ehhez választották aláfestésül DJ Bootsie Holidays In The Shade albumáról a Ballad of the Spaceship Rigger című szám egy részletét.

Bootsie-nak nem ez az első feltűnése a CSI-ban, tavaly nyáron hírt adtunk arról, hogy a sorozat készítői a Horsriders Towards the Abyss című számát felhasználták a CSI Miamiben. Abban hegedűk szólaltak meg, kis hungarikumjelleget adva, most egy lassabb, gitáros számot választottak aláfestésül.

A DJ/producer elmondta, a szám úgy került a filmesekhez, hogy a menedzsere folyamatosan feltölti szerzeményeit egy olyan tárhelyre, ahonnan filmekhez keresnek felhasználható zenéket, innen választották ki az övét.

A CBS október 22-én sugározta az adást, nem túl rossz publicitást adva ezzel Bootsie december 4-én megjelenő új albumához, amit a hiphop-, retrodiszkó- és soul/funk kiadványairól ismert brit BBE kiadó jelentet meg. Ezzel Bootsie magyar producerként olyan kiadónál kapott lehetőséget, ahol Madlib, Pete Rock, J- Dilla, Jazzy Jeff, will.i.am vagy DJ Vadim is adott már ki anyagot.

A lemezen nagyrészt instrumentális számok vannak vonós kísérettel, vendég MC-kkel, és felhangzik egy régi Latinovits Zoltán-hangfelvétel is. A kísérleti hiphopnak címkézett album „a magyar ember sötét lelkivilágát és szomorú, olykor depressziós életérzését, akarja bemutatni, amit az élet apró örömei ugyan mindig egy kicsit világosabb színbe helyeznek, de a történelmi múlt súlyát nem tűntetik el” – írják róla.