Spielberg orvosos valóságshow-t forgatna

2009.12.07. 17:07
Steven Spielberg Oscar-díjas rendező Philip Rosenthal televíziós producerrel működne együtt Jeruzsálemben. A kórházi sorozatban egymás mellett dolgozó zsidó és arab orvosok szerepelnének.

A Spielberg által elképzelt valóságshow a város egyik legforgalmasabb kórházának mindennapjait mutatná be. "Bizonyos tekintetben lenyűgöző, hogy arab és zsidó orvosok egymás mellett dolgoznak, különböző hátterű betegeket kezelnek, bizonyítva, hogy a vallást más szemmel kell nézni" - jelentette ki Rosenthal.

"Csak azért vagyunk itt, hogy az embereken segítsünk, ez az elgondolás érhető tetten. A kórház mikrokozmosz" - fogalmazott a producer, akinek munkásságában a Szeretünk, Raymond című nagy sikerű sorozat is szerepel.

Rosenthal szerint a jeruzsálemi valóságshow az Egyesült Államokban 2011-től futhatna a Sundance Chanel adón. "Steven Spielberg megkért, hogy gondolkozzam el egy izraeli sorozaton. Először azt hittem, vígjátékra gondol. De őszintén szólva nekem semmi sem jutott eszembe, ami Izraellel kapcsolatban érdekelné az amerikai nézőket" - vallotta be Rosenthal.

A producer - bár a valóságshow nem számít szakterületének - hisz abban, hogy a jó ötletek mindenhol működőképesek.