Bednárik Imre az MTV cégvezetője lett

2009.12.09. 15:23
Cégvezetőt nevezett ki a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke mellé az intézményt felügyelő kuratórium elnöksége. Mostantól egyszerre kell aláírnia Medveczky Balázsnak és Bednárik Imrének.

A tavaly március óta elnök nélkül működő intézményt irányító Medveczky Balázs ügyvezető alelnök gazdasági és pénzügyi döntései csak Bednárik Imre hírigazgató ellenjegyzésével érvényesek ezután - közölték.

"Az elmúlt hetek bebizonyították, hogy vezetetlen az MTV, a munkatársak elbizonytalanodtak, sztrájkkészültség van. A részvénytársaság nem teljesíti fizetési kötelezettségeit, a menedzsment nem tud elszámolni a kuratóriumnak, szembeszegült a médiatörvényben meghatározott kötelezettségeivel" - mondta el a határozat indokairól az MTI-nek a testületbe az MSZP által delegált Hábetler Helga. Az MTI információja szerint a határozatot az MSZP mind a hét, az SZDSZ mindkét és az MDF egy delegáltja szavazta meg.

A cégvezető idén januárban lépett elő hírigazgatóvá, addig a posztot betöltő Kert Attila helyettese volt. Bednárik Imre - aki korábban kétszer is átvehette a házelnöktől az év parlamenti újságírója kitüntetést - a TV2 Tények című műsorától igazolt az MTV-be.

A cégvezető-választás törvényességének vizsgálatát kérik a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testületétől a közmédiumot felügyelő kuratórium elnökségének ellenzéki delegáltjai - közölte egyikük a szerdai döntéshozatal után az MTI-vel.

Balogh László elnökhelyettes szerint "a médiakoalíció" a döntés előtt semmilyen érdemi kérdésre nem adott választ az ügyben; mint mondta, sem a posztra jelölt személy életrajzát, sem elképzeléseit nem volt módjuk megismerni az ülésen.     Mindez "egyértelművé tette", hogy Bednárik Imre "ehhez a politikai körhöz tartozik" - mondta.