Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Tv2 pert vesztett Szabadi Bélával szemben

2010.01.04. 15:27 Módosítva: 2010-01-04 16:35:31
Személyiségi jogi pert vesztett a TV2 Szabadi Bélával szemben hétfőn nem jogerősen azért, mert hozzájárulása nélkül mutatta bilincsben, és valótlanul állította róla, hogy "nem létező szaktanácsadásért milliókat vett fel".

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletében megállapította, hogy az MTM-SBS Televízió Zrt. megsértette a felperes képmása védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a TV2 2008. április 29-ei Tények című műsorában a volt kisgazda politikust "ki nem takart arccal, bilincsben és pórázon vezetve ábrázoló videót használt fel vágóképként. Ezt a felvételt a felperes hozzájárulása nélkül készítette, tiltása és a TV 2-vel kötött megállapodása ellenére használta fel".

A Fővárosi Bíróság megállapította azt is, hogy a kifogásolt hírműsor felvezető szövegében Szabadi Bélával kapcsolatban valótlan állítás hangzott el, miszerint " nem létező szaktanácsadásért milliókat vett fel" - közölte Szabadi Béla.

Az elsőfokú bíróság megállapította, miszerint a büntető eljárás során fel sem merült még a feltételezése sem annak, hogy Szabadi Béla részéről személyes haszonszerzés történt volna, ezért a TV2 megsértette a felperes becsülethez és jó hírnévhez való jogát is.

A bíróság nem jogerősen kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül ismerje el a jogsértést, és magánlevélben kérjen bocsánatot, valamint nem vagyoni kártérítés címén 200 ezer forintot fizessen a felperes részére.

A TV2-nél az MTI érdeklődésére azt közölték, hogy a fellebbezésről az írásba foglalt ítélet kézhezvétele után döntenek majd.