Távozik a BBC sztárműsorvezetője

2010.01.07. 15:55
Jonathan Ross a BBC legismertebb műsorvezetője volt. Váratlanul és hivatalos magyarázat nélkül mondott fel.

Tizenhárom év után nem hosszabbítja meg szerződését a BBC-vel Jonathan Ross, a brit közszolgálati tévécsatorna legjobban fizetett sztárja - közölték csütörtökön a BBC illetékesei.

A 49 éves Ross 2008-ban azzal okozott botrányt, hogy másnak kiadva magát többször felhívta élő adásban az egyik leghíresebb brit veterán színészt, Andrew Sachs-et egy rádióműsorban. Akkor Ross-t 12 hétre felfüggesztették a munkavégzés alól. Abban az évben derült ki, hogy három évre összesen 18 millió fontot (5,4 milliárd forint) kap fizetésként.

A brit közszolgálati csatornánál a gazdasági válság miatt minden műsorvezetőnek csökkentették a fizetését 2009-ben, de most úgy tűnik: Ross nem akarta elfogadni, hogy kevesebb pénzt kapjon, mint azelőtt.


Jonathan Ross az egyik legismertebb brit tévés: van egy beszélgetős és egy filmajánló műsora a BBC-n, szombatonként pedig rádióban dolgozik. Jelenlegi szerződése júliusban jár le. 

A műsorvezető elhatározása után azt nyilatkozta, hogy "gazdasági okok nem játszottak szerepet döntésében:" Egyelőre nem tudni, hol dolgozik júliustól Jonathan Ross.