Aranyglóbusz-gála 3D-ben

2010.01.12. 10:12 Módosítva: 2010.01.12. 10:12
A TV Guide Nertwork nevű kábeles adó az Avatar sikerének köszönhetően felkapott 3D-s technológiát felhasználva közvetíti majd a sztárok érkezését.

Az idei díjkiosztó gálaszezon első fecskéje az Oscar előszobájának is nevezett Aranyglóbusz lesz, amit magyar idő szerint vasárnap éjjel, pontosabban hétfő hajnalban kettőtől rendeznek Hollywoodban. A filmes és tévés kategóriákban szobrokat osztó díjat a Hollywoodban dolgozó külföldi sajtó képviselői ítélik oda számos kategóriában, idén már 37. alkalommal.

A mostani gálaműsor igazi újdonsága a vörös szőnyeges bevonulás alatt debütál majd: a TV Guide Nertwork nevű kábeles adó az Avatar sikerének köszönhetően felkapott 3D-s technológiát felhasználva közvetíti majd a sztárok érkezését, illetve vetíti ki a képernyőre az általuk a korábbi években viselt ruhakölteményeket, hogy az idei ruhatárral összehasonlíthassuk azokat. A TV Guide ezzel az idén elsőként használja a technológiát a televízióban, nemsokára követi majd a Discovery Channel és az ESPN is - az előbbi dokumentumfilmeket, az utóbbi sporteseményeket vetít majd három dimenzióban.