Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Újraforgatják a zsenigyerekes vetélkedőt

2010.01.12. 12:36
Az amerikai Fox tévéadó nagy reményeket fűzött az Our Little Genius (A mi kis zsenink) címre hallgató új vetélkedőhöz, amiben 6-12 év közötti gyerekek mérték össze tudásukat a félmillió dolláros fődíjért. Aztán kiderült, hogy valami nagyon nem stimmel a válaszaikkal.

A műsor kiötlője, Mark Burnett realityszakember (ő készítette a tíz éve töretlen sikernek örvendő Survivort és az üzleti valóságshow-k egyik legjobbikát, a The Apprentice-t is) saját maga hívta fel a Fox figyelmét arra, hogy a vetélkedőben részt vevő gyerekek annak ellenére túl jó válaszokat adnak, hogy ezt a kis zseniktől valahol el is várták. "A versenyzőkhöz eljuttatott információkkal, illetve annak módszereivel kapcsolatban  merültek fel aggályaim", jelentette be Burnett a Fox hétfői sajtótájékoztatóján.

Egy boldog zseni
Egy boldog zseni

Mivel ennél bővebbet nem volt hajlandó elárulni, így csak találgatni lehet, hogy pontosan mit is értett ez alatt, egyes források szerint a gyerekeknek a producerek előre megsúgták a válaszokat, mint ahogy  az ötvenes években erre már volt is példa. Kevin Reilly, a Fox elnöke azonnal leállíttatta a vetélkedő felvételeit, és utasította a stábot, hogy a kérdéses epizódokat vegyék fel újra. A műsor ezen a héten szerdán debütált volna, de amíg a vizsgálat le nem zárul, erre nem fog sor kerülni, sőt, a Fox azt sem erősítette meg, hogy ezek után hajlandók-e egyáltalán adásba küldeni.

Az Our Little Geniust korábban is támadták már, különösen a formátum miatt, amiben nem a gyerekek döntik el, mikor állnak meg a nyeremények gyűjtésében, hanem a drukkoló szülők, akiket pénzéhességgel vádoltak az amerikai sajtóban. Miután a korai próbákon előfordult, hogy a kiskölykök sírva távoztak egy-egy vesztes forduló után, a producerek úgy döntöttek, mindenki nyer majd valamit, attól függetlenül, hogy elsőként esett-e ki, vagy eljutott a döntőig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?