Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

400 embert küldhetnek el az MTV-től

Népszabadság
2010.01.21. 09:06 Módosítva: 2010-01-21 19:13:43
Eddig csak kétszáz ember kirúgásáról volt szó, ráadásul még egy 3 millió eurós tartozásra is fény derült.

A Népszabadság birtokába jutott válságkezelési terv szerint az eddig hangoztatott kétszáz helyett négyszáz dolgozó leépítése is elképzelhető a Magyar Televíziónál. Ehhez azonban további beruházásokra lenne szükség az MTV új székházában, amire idén nem lesz saját forrás.

A dokumentum szerint a kétszáz, biztos leépítésre szánt munkatárs felét a gyártási területről, harmadát a műsorkészítésből, 38 embert az adminisztratív állásokból bocsátanának el.

Az is kiderült közben, hogy az MTV 2008-2009-es évre 3 millió euróval tartozik az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU).

Csütörtök délután négy órára  MTV-ben működő sztrájkbizottság a közszolgálatiságért szervez demonstrációt a Magyar Rádió Márványtermébe. Zenészek, filmesek, színészek, irodalmárok, képzőművészek, tudósok, sportolók is részt vesznek "a médiaszabályozás megújítása, a Magyar Televízió kulturális rendeltetésének megóvása" címszóval hirdetett akción.

Az MTV tagad

Nem tervezi a Magyar Televízió, hogy 400 embert elbocsátana idén, reagált közleményben az MTV Zrt. a Népszabadság értesüléseire. Csak abban az esetben számolnak csoportos elbocsátással ebben az évben, ha a kormányzat tud és akar címzett támogatást adni a végkielégítések fedezetére. Az MTV közleményében ugyanakkor arról is ír, hogy csökkenteni kívánják a kiemelt fizetésűek számát. Az ügyvezető alelnök elképzelései szerint úgy szerveznék át a vezetői feladatokat, hogy azokat kisebb létszámmal is végre lehessen hajtani.

A Magyar Televízió szerint a Népszabadság csütörtöki cikkében leírtakkal ellentétben a köztévé két csatornájára nem csupán a nézők hat százaléka volt kíváncsi tavaly, az MTV közönségaránya ennek csaknem duplája volt 2009-ben.