A Lost-rajongók váratlanul türelmesek

2010.02.02. 13:55 Módosítva: 2010.02.02. 13:55
Hiába szivárgott ki a sorozat utolsó évadának nyitórésze az internetre, a legtöbben inkább kivárják a ma esti premiert, és nem nézték meg a kamerás verziót.
99556 s el at lost sunset on the beach screening honolulu hawaii

Szombaton este 12 000 rajongó előtt mutatták be a Lost című sorozat hatodik évadának első részét. A Hawaiin rendezett díszbemutató közönségében természetesen voltak olyanok, akik egy kamerával fel is vették a programot, és a helyi idő szerint este fél kilenckor kezdődött esemény után két órával már a YouTube-on és más videómegosztókon is elérhető volt a kilenc hónapja várt folytatás.

Normális esetben az ilyen kiszivárgott videók nézettsége hagyományosan nagy szokott lenni, a kiéhezett rajongók rávetik magukat a legrosszabb minőségű felvételekre is, hogy minél hamarabb láthassák a történetet, de a Lost hatodik, záróévadának L.A. X címre hallgató első részét alig pár százan nézték az interneten. A producerek nem is siettek úgy a valóban elég rossz minőségű, de azért még nézhető felvétel eltávolításával, mert érdekelte őket, milyen reakciót vált ki a kalózfelvétel a rajongókból. Az egyik portálon egyöntetűen a bojkott mellett szavaztak a hozzászólók. "Minek nézzem meg ilyen minőségben, ha kedden este HD-felbontásban, 5.1-es hanggal élvezhetem végig a nyitányt?" - tette fel a költői kérdést az egyik látogató.

A Lost rajongótáborára pedig jellemző az ún. spoileréhség, azaz a még be nem mutatott részekre vonatkozó információk gyűjtése: nem egy csak erre szakosodott oldal működik a világhálón, ahol a forgatási képektől a helyszínekről kiszivárgó dokumentumokon át sok minden fellelhető. A sorozat záróévadát nálunk az AXN mutatja be áprilisban.