Mérik a politikusok nézettségét

Index, MTI
2010.02.23. 18:54 Módosítva: 2010.02.23. 18:54
Az ORTT mindenki számára elérhető adatbázisában a politikusok tévés és rádiós szerepléseit gyűjtik össze, ki lehet keresni, hogy ki hol és miről nyilatkozott, és azt is, hogy az hány emberhez jutott el.

A politikusok médiaszereplésével, az általuk képviselt üzenetekkel kapcsolatos, hetente frissített adatokat közöl honlapján az Országos Rádió és Televízió Testület az áprilisi országgyűlési képviselőválasztás kampányában.

A médiatestület testület honlapján nem csak arról kaphatunk információkat, hogy melyik párt melyik képviselője vagy jelöltje hol és mikor szerepelt a tévében, hanem arról is, hogy milyen témában szólalt meg, és mekkora közönséghez jutott el a mondanivalója, vagyis, hogy mekkora volt a hírműsor adott percének nézettsége.

A szervezet regisztrálja a politikusok élőszóbeli szerepléseit, amit később összepárosít a közönségmérő cégek információival.

A vizsgált műsorszámok listáján van az m1, a Duna Televízió, az Echo, a Tv2, az RTL Klub, az ATV, valamit a Hálózat Tv hírműsora, de az ORTT nem nézi a HírTv-t, annak nézettsége ugyanis a hírcsatorna kérésére nem elérhető az elektronikus nézettségmérést végző AGB Nielsen adatbázisában.