Lelkiismeretes tévésorozatokat díjaztak

2010.03.20. 13:11
Lelkiismeretességéért a Glee című zenés vígjátéksorozat kerekesszékes része, valamint a rendőrségi faji előítéletekkel foglalkozó CSI-epizód érdemelte ki további hat műsorral együtt az Amerikai Televíziós Akadémia (ATAS) idei elismerését.

Az akadémia három éve jutalmazza azokat a műsorokat, amik nézők millióival közölnek fontos társadalmi problémákat a megoldást keresve, írja a news24.

Glee

"Idén nemcsak a pályázók nagy száma lepett meg minket, hanem az anyagok által felölelt témák széles köre is" - mondta el John Shaffner, a testület ügyvezető elnöke. A műsorok az orvosi segítséggel elkövetett öngyilkosságtól az autizmuson át az Alzheimer-kórig számos komoly kérdést felvetettek.

A nyolc kitüntetett adás közé került még A lélek útja (Taking Chance) című film egy Irakban elesett katonáról, a Grandpa, Do You Know Who I Am olyan gyerekről, akiknek Alzheimeresek a nagyszüleik, az Inside Death Row egy texasi börtön rabjairól, a Private Practice című sorozat egy orvos öngyilkosságát boncoló darabja, az Unlocking Autism című dokumentumfilm az autizmus tudományos és emberi vonatkozásaitól, valamint a Vanguard - The OxyContin Express a gyógyszerekkel való visszaélésről.

A műsorok alkotói Beverly Hills-i díszvacsora keretében veszik át az elismerést május 5-én.