J-Lo zsűritag lett az American Idolban

2010.09.15. 22:39
A nálunk Megasztár címen ismert énekes tehetségkutató 2011-es, amerikai kiadásában (a műsor hagyományosan február és május között látható a Fox nevű tévéadón), egy teljesen átalakult zsűri kritizálja majd a jelentkezőket.

Jennifer Lopez eddig énekesnőként és színésznőként ért el sikereket, februártól viszont az átlagosan 25 millió amerikait érdeklő tévéműsor egyik legnagyobb sztárja lesz. A zsűriben tavaly még Simon Cowell angol megmondóember, Randy Jackson basszusgitáros, Kara DioGuardi zeneszerző és Ellen DeGeneres humorista foglalt helyet (ez utóbbi Paula Abdult váltotta tavaly ilyenkor), de mostanára csak Jackson maradt a műsor mellett.

A tizenkétmilliós zsűritag
A tizenkétmilliós zsűritag

Cowell, akit általában a műsor sikerének egyik letéteményeseként emlegetnek, az X-Factor amerikai változatát készíti elő (2011 őszén kerül adásba, szintén a Fox-on), Kara DioGuardi összeveseztt a producerekkel, Ellen DeGeneres pedig azt nyilatkozta, nem érezte magát jól a műsorban, és inkább felbontotta a szerződést, pedig nem keresett rosszul.

A tehetségkutató évek óta a legnézettebb amerikai tévéműsor, emiatt reklámperceit csillagászati összegekért értékesíthetik (a döntő alatt egy félperces szpot ára egymillió dollár körül mozog, ennél csak az Oscar-gálát és a Super Bowlt mérik drágábban), így nem csoda, hogy a távozók helyére nagy neveket akartak szerződtetni a készítők, köztük az a Nigel Lythgoe, aki az első pár évad után most tért vissza a műsorhoz.

Jennifer Lopez egy évre írt alá a műsorhoz, ezért cserébe 12 millió dollárt kap majd, és ugyan hírnevéhez méltó extrém kéréseit (sokkal nagyobb lakókocsi, mint amit a többiek kapnak, húszfős privát stáb, stb.) nem teljesítették, a fizetésével elégedett lehet.

A harmadik zsűritag az Aerosmith énekese, Steven Tyler lett, aki ezzel a lépésével lehet, hogy megpecsételte zenekara sorsát, hiszen régi haverja és zenésztársa, Joe Perry gitáros, akivel a nyolcvanas életek elején még együtt tolta ipari mennyiségben a kokaint, igen dühösen (egyes értelmezések szerint féltékenyen) nyilatkozik Tyler új melójáról, és a zenekar feloszlatását is kilátásba helyezte.