A BBC megválik az Animal Planettől

2010.11.16. 12:15
Kiszáll a BBC Worldwide a nézetlenebb adóiból: a 96-ban indított Animal Planet mellett a Latin-Amerikában nézhető Live-ből is, hogy több pénzt fektethessen saját csatornáiba, köztük a BBC Americába.

A két adó 50 százalékát a brit közmédium birtokolja, amit a társtulajdonos Discovery Channel közel százmillió fontért vesz át. A világ egyik legnagyobb műsorszolgáltatója több éve dolgozik együtt a Discoveryvel és még 2014-ig is van pár közös műsoruk.

A BBC Wolrdwide tervei között szerepel, hogy nagyobb figyelmet szentel eddigi műsoraik fejlesztésére, és a megmaradó csatornáikat erősítenék, mint a BBC America, a BBC Entertainment, a BBC Knowledge, a BBC Lifestyle, a BBC HD és a CBeebies. Most éppen a Walking With Dinosaurs 65 millió dolláros 3D dokumentumfilmjén dolgoznak, aminek az amerikai forgalmazási jogaira a Fox stúdió csapott le, és az indiai székhelyű Reliance Big Pictures is besegít az elkészítésébe.

A Discovery Communication bejelentette, hogy az amerikai hirdetések 16 százalékról 23-ra nőttek és idén arra számítanak, hogy a 3,8 milliárdos bevételből 650-700 millió dolláros profitot hoznak.