Átrendezik a műsort Vilmos herceg miatt

2010.11.17. 12:06
Miután hivatalosan bejelentették, hogy Vilmos herceg eljegyezte barátnőjét, Kate Middletont, az amerikai tévéadók is átrendezik a műsorát miatta, a BBC szerint többen nézik majd, mint Diana esküvőjét.

Egyelőre még nem ismert a brit hercegi pár esküvőjének pontos időpontja, de a csatornák azt remélik, hogy hatalmas nézettség kíséri a menyegzőt, hiszen Diana hercegnő és Charles herceg egybekelését is közel egymilliárdan követték tévén keresztül.

000 DV867001

A BBC szóvivője arról beszélt, hogy kitörő örömmel fogadták a hírt és remélik, nemcsak Angliában, de az egész világon tudják majd sugározni a ceremóniát. Hozzátette, kétség sem fér ahhoz, hogy a történelem legnézettebb adása lesz.

Az adók a hír hallatán máris a helyszínre küldték riportereiket, a Sky News és a BBC Buckbleburyben kapott mikrofonvégre néhány járókelőt, ezenkívül a beütemezett műsorokat is átrendezték, a Sky News például a délutáni műsorában a Buckingham-palotából közvetít. A BBC pedig este 19:30-tól a William & Kate: A Royal Engagment műsorral fog jelentkezni, míg az ABC 22:35-kor a Very British Weddinget sugározza.

000 DV867030

A CBS délelőtt a Buckingham-palota elől jelentkezik, a Dateline NBC este 10-kor egy különkiadással, majd péntek este a The Man Who Will Be King című adást adják le, ami Charles hercegről, Vilmos apjáról szól.

David Cameron miniszerelnök szerint ez hatalmas nemzeti ünnep lesz az országban. A bejelentés hatására elképzelhető, hogy a turista forgalom is erősen megnövekedik az elkövetkezendő napokban, egyesek szerint kétmillió ember utazhat Londonba és látogathatja meg a Buckingham-palota környékét.

A BBC úgy tudja, hogy a házasságkötés után a királyi pár Wales északi részén fog élni, Vilmos herceg pedig továbbra is folytatja a légierőnél a szolgálatát.

Eljegyzés:

A hírek szerint az eljegyzés már októberben megtörtént, amikor a pár Kenyában járt. Az esküvő várhatóan jövő nyáron, esetleg tavasszal lesz. A pár nyolc éve van együtt, az esküvő már régóta napirenden van, eddig azt írták a lapok, hogy Middleton vonakodott a dologtól. Még az egyetemen találkoztak, ahol mindketten történelmet és művészetet tanultak. A Daily Mail információi szerint a Westminsteri apátság foglalt jövő augusztus közepén egy esküvő miatt.