Sarah Palin belekkel hódít a tévében

2010.12.07. 15:38
Feldühítette az állatvédő csoportokat, mikor Sarah Palin's Alaska című műsor harmadik részének vadászjelenetében a 2008-as republikánus alelnökjelölt lelőtt egy rénszarvast.

"Úgy tűnik, hogy Sarah azt gondolja, hogy az erőszak, a vér és a belek több nézőt fognak vonzani unalmas műsorához - idézi Dan Matthews, a PETA vezérigazgatója közleményét a fancast. - De a nézettségi indexre nyugodtan ráfogható, hogy halott, csakúgy, mint azokra a szegény állatokra, akiket leterített."

Matthewsnak nem volt teljesen igaza, a reality sorozat harmadik része ugyanis 3,5 millió embert ültetett a tévé képernyői elé, ami fél millióval több a második rész nézettségénél.

A sokat vitatott jelenetben Palin célba veszi az állatot, majd az ötödik lövésre le is teríti. Előtte felhívták a néző figyelmét, hogy mi következik. A legtöbb vadászműsorral ellentétben itt azt is mutatják, hogy az állatot találat éri, és az elterül. A tetem felett Palin Palin Ted Nugent szavait idézte „Ez a csodás állat szép életet tudhat maga mögött és köszönjük, hogy ezentúl egy családot fog táplálni". Ezt követően az állatot felszeletelték és elszállították Palin konyhájába.

Palin nem kommentálta az esetet, twitteren közölte, hogy esetleg lehet néhány jelenet felkavaró jelenet a műsorban.