Egy kisebb kábeladónak kell a Kennedys

2011.02.02. 11:24
Három hetes keringő után otthonra talált a Kennedy-klánról szóló nyolcórás minisorozat, amit a család nyomására eddig egyetlen amerikai tévé sem mert műsorára tűzni.

A sorozat eredetileg a History Channel megbízásából készült, és már a forgatás alatt is sok kritika érte. JFK egykori beszédírója hiteltelennek nevezte a kiszivárgott forgatókönyveket, egyes történészek koholmánynak tartották, a család pedig kétségbeesetten pedálozott, hogy a harmincmillió dolláros költségvetésből készülő széria el se készülhessen. Ezt ugyan nem érték el, de a kész minisorozat letiltását igen (erről bővebben itt számoltunk be), sem a History Channel, sem a DirecTV, sem pedig a Showtime nem kért belőle.

kenz

Tegnapig úgy volt, hogy a Tribune Entertainment nevű kábeladó menti meg a sorozatot, de az utolsó pillanatban bejelentkezett a mindössze négy éve létező ReelzChannel, és tett egy olyan ajánlatot, amit a gyártási költségeket mindenképpen fedezni kívánó gyártó cég nem utasíthatott vissza. Az adó a nagy kábelszolgáltatók műsorkínálatában (Comcast, Time Warner) is szerepel, de akad két olyan (Cox - 6,2 millió háztartás és Cablevision - négymillió előfizető) ahová még eddig nem sikerült eljutniuk. A Kennedys megszerzésétől azt remélik, hogy bekerülhetnek minden nagy szolgáltató csomagjaiba.

A Greg Kinnear, Barry Pepper, Katie Holmes és Tom Wilkinson főszereplésével készített sorozat április 3-án mutatkozik be az adó műsorán, és ez számít majd világpremiernek is. Eddig úgy volt, hogy Kanadában már márciusban látható lesz a Kennedys, de az új szerződés értelmében az amerikai premier lesz az első. A ReelzChannel eddig főleg filmeket és talkshow-kat sugárzott, ez lesz az első, kvázi saját sorozatuk, amit országos marketingkampánnyal támogatnak majd meg.