Hégető Honorka-díjat nyert az Index videósa

2011.02.17. 12:18
Ács Dániel Rá volt írva, hogy halál a magyarokra című videójáért kapta a díjat, amit már nyolcadszorra ítélnek oda a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó témákat feldolgozó tévéseknek, videósoknak.

Idén már nyolcadik alkalommal adják át a Hégető Honorka-díjat. Az elismerést az RTL Klub 2001-ben, autóbalesetben elhunyt ripoerternőjének emlékére létrehozott alapítvány ítéli oda minden évben a legjobb kisebbségekkel és a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó tévéműsorok készítőinek.

A Baló György vezette zsűri idén ötven beérkezett pályamunkát bírált el. A 2010-es év Hégető Honorka díjasai lettek: Serdült Szilvia (RTL Klub), aki a Házon Kívül című műsornak forgatott négy filmjéért kapta a kitüntetést, a független alkotó László Gábor Fehéren-Feketén című filmjével, és Ács Dániel az IndexVideo Rá volt írva, hogy halál a magyarokra című videójáért. Tavaly az Indexvideó szerkesztősége kapta az elismerést egész éves munkájáért.

Ács Dániel videója a miskolci romaper ítélethirdetésről szól, amiben tizenegy miskolci cigányt ítéltek összesen több mint 41 év börtönre rasszista indítékból elkövetett erőszakért.