Kirúgták Nika Györgyöt Az Estéből

2011.04.04. 08:05 Módosítva: 2011.04.04. 15:07
Hétfőtől a kereskedelmi televíziók hírműsoraihoz hasonlóan az MTV-n is férfi-női műsorvezető párosok vezetik a Híradó félnyolcas kiadását, heti váltásban. Alföldi Zoltán és Varga Edit mellett Gulyás István is híradós lesz, akinek önálló műsora, a Szempont megszűnik, viszont Nika György helyett ezentúl ő vezetheti Az Estét is. Nikát a Parlamenti Naplóba száműzik.

Ahogy azt már korábban megírtuk, D. Tóth Kriszta felmondása után vita alakult ki a Híradót gyártó MTI Hírcentrum és az MTV vezetése között arról, hogy ki vezesse március közepétől a fél nyolcas Híradót. Mindkét oldalnak más-más jelöltjei voltak, és heteken át húzódott a döntés. Feltehetően kompromisszumos megoldás született azzal, hogy hétfőtől férfi-női műsorvezetőpárosok vezetik az egyébként zuhanó nézettségű esti hírműsort. A hétvégi Híradókat Aczél Annára bízták.

Az ATV-től és a Duna TV-től újítottak

Már március közepén kiszivárgott, hogy Alföldi Zoltán - aki korábban az RTL Klub Híradóját vezette - lehet az egyik esélyes műsorvezető. Alföldi három évvel ezelőtt hagyta ott az RTL Klubot az ATV-ért, ahol az A. Z. Ábra című műsort kezdte el készíteni, de alig egy év után elváltak útjaik, és azóta nem szerepelt képernyőn.

Szöllősi Györgyi és Alföldi Zoltán  (forrás: MTV)
Szöllősi Györgyi és Alföldi Zoltán (forrás: MTV)

Alföldi Zoltán párja a D. Tóth Krisztát március közepe óta helyettesítő Szöllősi Györgyi lesz, aki Mészáros Antóniát váltotta Az Este műsorvezetői székében.

A következő héten az esti Híradót Varga Edit és Gulyás István vezeti majd. Varga Editet a Duna TV hírműsoraitól hozta vissza az MTV-be a Híradót gyártó MTI Hírcentrum. Társa, Gulyás István azonban még soha nem vezetett Híradót.

Megszűnik a Szempont, Gulyás felfelé bukik

Gulyás István, az Echo TV egykori vezérigazgatója tavaly ősszel került a köztévéhez, ahol a korábban az M. Kiss Csaba által vezetett Szempontot élesztette újra, ám a műsor nézettsége jóval elmaradt elődjénél. A vasárnap esti utolsó adást például a 18-49-es korosztály alig 1 százaléka követte. A Szempont feltehetően ezért szűnik meg, és most vasárnaptól már a Vasárnap Este jelentkezik helyette, ami a régebben megszüntetett A Szólás szabadsága című műsorhoz hasonlóan 50 perces, közéleti-politikai háttérműsor lesz.

Varga Edit  és Gulyás István (forrás: MTV)
Varga Edit és Gulyás István (forrás: MTV)

Gulyás műsora ugyan megbukott, de ő felfelé bukik. Az MTV vezetősége ugyanis a híradós kinevezése mellé őt bízta meg Az Este műsorvezetésével is. Gulyás István és Szöllősi Györgyi felváltva vezetik majd a hétköznaponként este kilenckor kezdődő műsort. Gulyás Az Estébe Nika György helyére érkezik, aki ezentúl a csekély érdeklődést kiváltó Parlamenti Napló és a Panoráma műsorvezetője lesz.