Ipaden is elő lehet fizetni a New Yorkerre

2011.05.09. 21:21

A Condé Nast kiadóvállalat – ami többek között a Wiredet és a Vanity Fairt is megjelenteti – hétfőn bejelentette, hogy következő hónaptól elő lehet fizetni a New Yorker iPad-kiadására az Apple App Store-ban. A bejelentést a cég elnök-vezérigazgatója, Robert6 A. Sauerberg tette meg, és természetesen a Condé Nast-lapok beszámoltak róla.

Több magazinnak – például a Wirednek – eddig is volt iPad-re optimalizált verziója, de ezeket a lapszámokat egyenként kellett megvenni, a New Yorker az első olyan újság, ami éves előfizetést is ajánl az App Store-ban. A 86 éve alapított, patinás hetilap számaiért egy hónapra 5,99, egy egész évre 59,99 dollárt kell fizetni az előfizetőknek. Kicsivel több pénzért – havi 6,99, illetve évi 69,99 dollárért – a vevő megkapja az iPad-verziók mellé a nyomtatott verziót is és hozzáférést a New Yorker online cikkeihez. Sauerberg nyilatkozatában többször utalta arra, hogy a táblagépekre szabott üzleti modell egyre nagyobb szerepet kap majd a jövőben a médiapiacon.

A Condé Nast csak pár héttel előzte meg a Hearst médiavállalatot: a cég múlt héten jelentette be, hogy júliustól iPaden is elő lehet fizetni több kiadványára, például a Popular Mechanicsre és az Esquire-re.