Elhunyt Kremsier Edit szerkesztő, rendező

2011.06.01. 17:21 Módosítva: 2011.06.01. 17:22
Kremsier Edit Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, szerkesztő, rendező, dramaturg, az MTV volt munkatársa hunyt el abban a közlekedési balesetben, amely kedden történt az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, Székesfehérvár térségében.

Németh-Kész Mónika, a Fejér megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a baleset az autópálya 63-as kilométerénél történt.

A külső sávban egy kamion haladt, amelyet egy kisteherautó követett. A kamion kikerülte a lassan haladó autót, a kisteherkocsi sofőrje azonban feltehetően későn vette észre, és miközben ki akarta kerülni, a jármű eleje nekiütközött az autó hátsó részének, amitől az a szalagkorlátnak csapódott.

Az életének nyolcvanadik évében elhunyt Kremsier Edit 1960-tól 1997-ben történt nyugdíjba vonulásáig a Magyar Televízió munkatársa, rendezője, szerkesztője volt. Részt vett egyebek között a Kukkantó, a Fabula (Vargha Balázzsal), a Kölyökidő, a Rajzolj velünk, Szervusz Szergej, Akarsz-e bohóc lenni című műsorok, és az Utolsó padban című kisjátékfilm készítésében.

Dokumentumfilmet készített Markó Ivánról, Várkonyi Zoltánról, Schaár Erzsébetről, Pető Andrásról, a Pető Intézet alapítójáról, és a századfordító magyarok sorozat keretében mutatta be Baktay Ervint, Rejtő Jenőt, Bolyai Jánost.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport