Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A Facebook-film írója törölte magát a Facebookról

2011.06.23. 12:16 Módosítva: 2011-06-23 13:10:56
Aaron Sorkin, aki az Elnök emberei tévésorozat írójaként is ismert, elhagyta a Facebookot a Facebook-film forgatása után.

A közösségi média megváltoztatta az emberek hírfogyasztási szokásait, panaszolta az író. "Tudom, hogy a Twitter érdekes lehet, mire Bin Laden elfogatását az amerikai elnök 11.30-kor bejelentette a tévében, a közösségi médiának köszönhetően már mindenki tudta, de sok hátulütője van" - indokolta távozását a Facebookról.

Piers Morgan a CNN-től figyelt fel Sorkin távozásának hírére, és tette fel a Twitterre.

"Végletes gyorsasággal jelenteti meg a híreket, de felszínesen, sorolta a hátulütőket. - Az élet ennél sokkal összetettebb". Hozzátette: a közösségi médiáról alkotott véleménye biztos úgy hangzik, mintha egy morgó vénember lenne, aki a teraszról kiabál a fiatalokkal.

Jesse Eisenberg, akit Oscarra is jelöltek a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg megformálásért a filmben, szintén nincs fenn az oldalon. "Rám hozta a frászt – nyilatkozta – álnéven regisztráltam, erre levelet kaptam a Facebooktól, melyben javasolták, hogy kikkel kéne barátkoznom. Az egyikük a húgom egy barátnője volt a gimiben. Fogalmam sincs, hogy találtak rá. De azonnal töröltem magam.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?