Svéd és norvég valóságshow-t forgatnak Magyarországon

Index, MTI
2011.09.20. 16:06
A Magyar Turizmus Zrt. újabb skandináv valóságshow stábját csábította Magyarországra. Arra számítanak, hogy az adásonként 3 millió néző kedvet kap az utazásra, és új repülőjáratokat kell majd indítani Norvégiából és Svédországból Magyarországra.

Egy hónapon át svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balaton-felvidéken: a szeptember végéig tartó, Mesterek mestere címet viselő műsor felvételein egykori svéd és norvég élsportolók küzdenek meg egymással.

Az összesen kilenc-kilenc, egyenként egyórás epizódból álló műsort a svéd SVT-1, illetve a norvég NRK közszolgálati televízió tűzi műsorára, várhatóan magas nézettség mellett.

A Magyar Turizmus Zrt. és a Meter Film and Television AB svéd produkciós iroda együttműködésével a felvételek idejére a szereplők egy hónapra egy Balaton-felvidéki luxusházba költöztek, a forgatás a stábbal együtt több mint száz fő részvételével zajlik szeptember 30-ig.

A nézők nemcsak a résztvevők mindennapjait kísérhetik figyelemmel, hanem azt is, hogy a sportolók a Balaton körül hogyan versenyeznek egymással. A feladatok hátterét a tópart, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum, illetve a Tihanyi-félsziget adja.

mastarnas

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint Svédországban adásonként 1,5-2,3 millió nézőt vonz majd vélhetően a reality, és Norvégiában is több mint egymillióan követik figyelemmel a műsor egyes részeit. Az adások mellett a napi és a bulvár sajtó is folyamatosan foglalkozik a műsorral és a felvételeknek otthont adó helyszínekkel, így a valóságshow a legszerényebb becslések szerint is 300 millió forintnyi hírértéket generál az országnak - áll a közleményben.

A Magyar Turizmus Zrt. szerint amikor 2009-ben Máltán forgatták az adott évadot, a sorozat adását követően - a rendkívüli érdeklődés miatt - meg kellett duplázni a Máltára irányuló légi járatok számát, és a norvég légitársaság is menetrendszerinti járatot indított a szigetországba.

A következő forgatási nap kedden a szigligeti várban lesz, amelyet erre az időre le kellett zárni a turisták elől. Azonnal igent mondtak a Magyar Turizmus Zrt. felkérésére, amelytől a forgalom fellendülését remélik. A különleges szigligeti történelmi helyszínen már a második forgatási napot tartják kedden.

Szeretnek nálunk forgatni

Nem ez az első eset, hogy skandináv valóságshow-t forgatnak Magyarországon. Budapesten forgott nyáron a nagysikerű Single Mom, Ensam Mamma Söker (Egyedülálló anyát keresek)című  svéd társkereső valóságshowt július 10-17. között, a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésében.

Az epizódonként 700 ezer nézőt vonzó műsorban szingli anyukák egy csapat hódolóból választják ki az „igazit”.  • Tippek
  • Bankszámla